Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
20.11.2011 16:40 - Изберете българското: Продукти за бебето
Автор: estrella Категория: Лични дневници   
Прочетен: 9206 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 21.11.2011 10:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageКато млада майка ;), знам, че от стоки за бебето няма как да се спести. Криза или не, бебето иска да яде и трябва да се облича.

Също както при българската козметика, така и тук, изборът на български продукти дава комбинация от качество и ниска цена, което сме длъжни да подкрепим.

Така ще помогнем на нашта си икономика да се развива, ще запазим работните места -собствените си и на близките ни хора и ще спестим на природата изгорелите газове от транспорта на вносните стоки до тук. А тяхното качество често е по-ниско от това на българските продукти, за разлика от шумните реклами.

И така, кратък списък с български продукти за бебета:

Бебешки пюрета Ганчев - личният ми опит показва, че Ганчев предлага широка гама зеленчуови и плодово пюрета, готови каши и десертчета на прилична цена. Разнообразието им е по-голямо от това на Хип, Овко и т.н.

Разбира се, и тук го има проблема с дистрибуцията, но в големите вериги магазини ги има.

Бебешки каши Слънчо - ние самите сме отгледани с тях. Банановата каша е най-популярната бебешка храна изобщо :) Има най-различни видове, както може да се убедите в сайта.

Бебешки пелени Пуфис - различните бебета понасят различно различните марки пелени. Пуфис са още един вариант за дупето на вашето бебе, което горещо препоръчвам да опитате. Произвеждат се на два часа път от вас, имат весели картинки и са български.

Прах за пране Тео Бебе - с марката Тео има също сапуни, течен перилен препарат, омекотител. Имат серия с алое и лайка. В серията влизат и мокри кърпички.

Бочко - имат всичко за хигиената на вашето бебе и покриват всичките му козметични нужди. Сапуни, шампоан, олио, тоалетно мляко, пудра, бебешки препарат за чинии, мокри кърпички, паста за зъби (това за порасналите децата)и вече са без парабени.

Балсам против подсичане Алтея
  - био бебешки крем с естествени съставки. Съдържа няколко вида етерични масла, омекотява кожата и овлажнява. Помага в случаи, в които Здраве и Судокрем са безсилни :)

Български бебешки дрешки - тук се оказа, че има много производители на бебешки дрешки. Тук има списък с много производители на български бебешки дрешки, като най-големият им недостатък е липсата на добра дистрибуция и реклама. Надявам се това да се промени скоро.

Остава да проверя в работен ден дали Бертони произвеждат количките си тук или ги внасят от Китай, но марката се оказа българска поне като марка.

В процес на издирване съм и на производител на дървени детски играчки, за когото имаше репортаж по битиви, но човекът явно няма сайт. 

Български дървени играчки - прекрасни са, има люлчици, легълца, кухнички, влакчета, черни дъсчици с чинове и стативи. Може да сте сигурни, че няма да отровите детето си с незнайни оцветители и пластмаси.

Дървени играчки от Alex wooden toys


Плюшени играчки, часовници и ръчно шити одеала за детската стая от Pretty things

Ако някой може да добави други бебешки стоки, произведени в България, е добре дошъл да го направи в коментарите.

Време е да действаме, изберете българското :)



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. karambol5 - Изберете българското :))) По...
20.11.2011 16:54
Изберете българското :)))
Подкрепям с две ръце :))
цитирай
2. estrella - Тогава
20.11.2011 17:19
се включи в каузата ми като разпространяваш тези постинги или по друг начин насочваш вниманието на хората към това :) Време е да се действа, а не само да се мрънка :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estrella
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3697988
Постинги: 706
Коментари: 5217
Гласове: 16915