Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
11.05.2007 21:48 - Жените...?!
Автор: estrella Категория: Тя и той   
Прочетен: 11696 Коментари: 37 Гласове:
1

Последна промяна: 11.05.2007 22:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Сигурно се превръщам в мъж. В последно време не спирам да мисля за жени.

Не, не ми се подсмихвай, не за това си мисля. А за жените като такива. Като същност, характер, поведение - онези, останалите неща извън това, за което ти си помисли първо.

"Това жената не е като човека", казват едни мои познати и тука няма как да не се съглася с тях.

Чувала съм за жените какво ли не. Най-новите бисери в короната от мъжки мнения обаче са две.

Коментар първи - "Не бях виждал от много време насам жена, която хем да изглежда добре, хем да не се надува".

Коментар втори - "Дано да се окаже момиче, с което може да си поговориш".

Опаланкаааа.

Дайте да видим какво стана. Значи. Имаме явно два типа жени. Едните - които изглеждат добре и се надуват (на кого и за какво ли) от това и другите, очевидно изключение, които хем са супер яки мацки, хем не се надуват.

Ако изглеждаш добре, това ти дава предимство. Тъпото ти поведение обаче ти отнема не само това предимство, но и голяма част от другите, които имаш.

И какво печелиш от това, че изглеждаш добре? Явно само желанието да си посегнеш сама.

Като казвам "печеля", нямам предвид едното е*ане, това е тема на друг разговор.

Аз лично разбрах от изказаното с въздишка мнение на първия младеж, че жените в днешно време полагат сериозни усилия да изглеждат добре, само за да могат после да се държат надменно, пренебрежително и потресаващо с околните.

Не е ли добрият външен вид улеснение в общуването с другите, което е хубаво да използваш, за да достигнеш до така търсената от всички близост, без значение каква е формата на пустата близост?

Явно не.

Явно е много яко да се скапваш от спорт, да не ядеш с дни (те така правят, честно), да даваш луди пари за дрехи, козметика, фризьор, за да се появиш сред хора, с които да се държиш отблъскващо.

Защо? Не разбирам, честно.

Мнение номер две, което сега се сещам, че дублира първото - "момиче, с което можеш да си поговориш".

Жените явно вече не говорят. Явно само цупят устнички и вдигат вежди, отмятайки коса.

Да не можеш да си поговориш с някой, за каквото и да е, съм смятала винаги за висша форма на катилизъм. Дори да говориш за климатици четири часа, пак Е някаква тема за разговор.

Плаша се от това, което чувам, честно.

Все повече се убеждавам, че войнстващото "85 и нагоре поколение се състои от мили и в повечето случаи добре възпитани момчета и от адски самовлюбени, дебилни дори, надути и мълчащи като пукели момичета.

Момичета, които си умират да се правят на остроумни и директни, когато пишат смс-и, които в същите тия смс-и са страшно високообортни, предлагат секс на нестандартни места на хора, които познават от вчера, но в същото време не могат да проведат нормално смислен разговор.

Какво, по дяволите, става?



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. aloha - ***
11.05.2007 22:03
клонирани Барбита атакуват :)))
цитирай
2. monologa - правилни наблюдения
11.05.2007 22:03
Тези, които изкуствено държат на външния си вид с цел по - бърз достъп до "висшата" класа, си плащат цената под една или друга форма.

Според мен жените, а и мъжете трябва да се чувстват добре - и все пак да обръщат достатъчно внимание на вида си. Да се поддържаш, но айде не прекалено, издава уважение към самата ти личност.

А едното няма общо с другото, когато говорим за това - за какво можем да си говорим... Тук опираме до дълбоките води на общата или задълбочената интелегентност.
цитирай
3. danyyy - ти постави голямата питанка...
11.05.2007 22:04
става това , че живеем в свят на надувки. Не разбирам жените, нито познавам някой който го прави. Аз лично не мога да ти отговоря , но темата я бива.
цитирай
4. estrella - @Монолога
11.05.2007 22:07
Добре де, стремят се към висшата класа, ок. Какво тогава правят при medium level?
Dannyyy, и аз съм жена. И аз не ги разбирам тези девойки.
цитирай
5. andreytcho - Дам аз като ви казвам
11.05.2007 22:08
че само каките стават, вие не та не :)))
цитирай
6. анонимен - :))
11.05.2007 22:09
..ами ,мила Естрела, става това, което е логично да стане, ако любимата телевизия на въпросните девойки е Планета...а любимата им певица Ивана им пее нонстоп "`Къв си ти,бе, нямаш никакви комплекси!" Голяма част от Барбитата, които дефилират по улиците, са се самосъздали по образ и подобие на своите идолки и са възприели текстовете на песните им като сфоя житейска философия. А тя гласи-бъди фешън, хвани си богато гадже, мъжете са средство за по-добър живот..е,в краен случай и за удоволствие. Ето това мисля,че става,когато се изроди ценностната система. Поздрави!
цитирай
7. aloha - за всеки влак си има пътници, а загубилите се по пътя обикновено чакат на някоя гара...
11.05.2007 22:12
честно казано не е нужно да си подготвена ,естрелка.
присъедини се към моята партия- аз не ги удостоявам с грам внимание: първо,че ми е под нивото,и второ-няма смисъл :) същото важи и за клонираните Кеновци от този вид...
цитирай
8. estrella - Хехе,
11.05.2007 22:15
аз гледам от камбанарията на щастливото ми съществувание и прекрасен живот, но признавам, не бях подготвена за точно такова представление. Тъжно ми е някак. Да го е срам човек да каже, че е жена в днешно време.
цитирай
9. marty - E- чак пък срам?
11.05.2007 23:35
Първо да те поздравя за добре поднесената тема в поста ти.
Допадна ми стила ти и разсъжденията по нея.
Имам някои несъгласия...
И започвам с 1-то.
Не ме се срам да кажа, че съм жена и имам какво да си кажа с мъжа след е*нето..
Надутите жени според мен ги има и сред 20, 30, 40, 50 и т.н. годишни-
въпрос на възпитание и цели, комлпексарщина и още нещо.
Радвай се на мъжете и остави жените да се оправят-
коя както и колкото може.
цитирай
10. estrella - :)
11.05.2007 23:37
Не претендирам за изчерпателност на вариантите;) Това, което ме притеснява е, че не чувам да се говори за съществуването на друг тип жени, освен надуващите се такива и мълчащите. А колкото до срама, пошегувах се. Себе си мога да нарека жена, а те... те са празни.
цитирай
11. prayer4eto - След като вече момичета се бият за момче ...
12.05.2007 00:42
... май си разменихме ролите ... :))))
цитирай
12. estrella - Jiovanio,
12.05.2007 00:50
аз съм се "усетила" има-няма преди 20 години. Приятелят ти е постъпил много почтено. Повече, отколкото тя заслужава.
Разменените роли са противоестествени.
цитирай
13. анонимен - Holy SHIT! (Хоули шайт (както казва Тодор :-)))
12.05.2007 02:34
Отваряш 5 теми с 3 изречения! :-)

Поздрави
цитирай
14. estrella - Той
12.05.2007 11:39
няма какво да им каже, защото знае, че те се интересуват от две неща, най-много и не намира смисъл да говори. Щом общува с по-големи от него, значи все пак си говорят за нещо, нали;)
цитирай
15. sladurcheto0 - ;]
12.05.2007 13:17
клонирани Барбита атакуват :))) -> Aloha, tochno! Tova si e istinata - daite da sme naduti Barbita, puk kvo kato svestnite momcheta ni se draznqt, nali vse pak se sreshtat i naduti Kenove:)
цитирай
16. stone - Да ти кажа, и мъжете са малко виновни тук
12.05.2007 13:23
Всяка добре изглеждаща жена още от млада възраст е заобиколена от мъжко внимание, всякакви дебили искат да се запознават с нея, да я канят на кафе, и т.н. така че тя е просто длъжна да си изгради някакъв автоматичен щит. Иначе не може да се отърве от натрапници. Затова май наистина е вярно това "ако е хубава, е надута" - може би не вродено надута, но придобито.
А за това дали са тъпи днешните жени също не съм съвсем съгласен, аз постоянно откривам всякакви интересни личности. Но с 15-годишни наистина скоро не съм си говорил. Предполагам, че ще трябва да понауча последните хитове на Бритнито или Ашър, за да имаме въобще тема за разговор. Моята таргет група си е 25-30 г.
цитирай
17. estrella - Таргет-групата,
12.05.2007 13:32
за която говоря са между 19 и 23...За защитния механизъм съм съгласна, ама той не трябва да се превръща във втора кожа, нито пък трябва да е отблъскващ. Май много искам от жените, а?
цитирай
18. natali60 - мила Естрела,
12.05.2007 15:53
темата ти е толкова интересна, че май няма да мога нищо да похвана, преди да ти отговоря.
Започвам по-отдалеч. Под прозореца ми се събират всеки ден да играят момиченца от съседните блокове. Не е за вярване как страшно псуват! Кой ги е научил? Не е учителят по литература, нали? Не, не е от филмите, тях всички ги гледаме, но не всички псуваме... Да, вероятно е от семейството. Някои родители не се впечатляват, че децата ги копират непрестанно.
Отиваме на спирката. Там са група девойки - да, по тяхната си мода - полуголи, отдавна забравена по света... И от там се чуват псувни... За мен е странно и грозно, не знам за силната половина от човечеството как изглежда това. Е, какво да си говориш с такива девойки!
По принцип жените са по-духовната половина / нека мъжете ни ми се сърдят, много ги уважавам/. Но всяко правило си има изключения. Или може би по-правилно е да кажем, че изобщо духовните хора са по-малко от бездуховните. Но посредствените хора не се притесняват от това. Може би така и трябва да бъде.
Май смених темата, извинявай...
цитирай
19. estrella - :)
12.05.2007 15:55
Не вярвах, че може да има съвсем бездуховни хора, но ежедневието ми показва друго...
цитирай
20. ignescent - Хм
12.05.2007 17:51
"Значи. Имаме явно два типа жени. Едните - които изглеждат добре и се надуват (на кого и за какво ли) от това и другите, очевидно изключение, които хем са супер яки мацки, хем не се надуват."
По-вероятно двата основни типа да са "Интелигентни - непретенциозен-външен-вид" и "Красиви - това ни-е-единственото-спасение". Очевидно младежа се е възхитил на неочаквана среща с редкия вид "Красива па и умна-и-си-го-знае", което наистина е очарователно. Не ми се говори за другата рядка група "Грозновати, ама ограничени-така-че-дори-не-го-проумяват" - всеки е чувал за Биг Брадър2.
цитирай
21. estrella - Ignescent,
12.05.2007 18:31
ох, нищо. Изморена съм да от опитите си да разбера жените, наистина. Аз явно не съм жена. Точка:)
цитирай
22. innuendo - Най-хубавото момиче,
13.05.2007 23:35
което някога съм виждал, беше умна и добра. А това я направи още по-хубава. Само дето на човек му се иска да се гръмне, защото е видял всичко.
цитирай
23. danyyy - daa
14.05.2007 08:13
и аз познавах даже умната и добрата само дето нещо и стана и прие този странен женски вид
цитирай
24. estrella - Хих
14.05.2007 10:49
вярно е, че на дори н аумните и хубави жени понякога им "става нещо", но никой не може избяга от природата си напълно;)
цитирай
25. fashionista - Не че няма надути жени,
15.05.2007 16:24
но да погледнем нещата от другата страна:
Да не забравяме все пак каква е първата мисъл на един мъж към една красива жена, в това число и клонингите. И след като тази жена не желае да говори с един мъж по една или друга причина тя веднага се оприличава като надута.
Освен това мъжете ги мързи и нямат правилен подход към жените. Причината за това спред мен е страха на мъжете от красивите жени. Те са убедени, че след като една жена е красива, то би следвало и да е надута (това вече се превърна в народна мъдрост) . Просто се появява един комплех при мъжете - "не съм достатъчно добър за нея, защото тя е красива, грижи се добре за външния си вид, а и сигурно е надута като я гледам как върви изправена с главата нагоре и с кой движи, всичките ми приятелки казват, че била надута- абе ясна работата - няма как да стане" Мъжете избират да останат на сигурната страна, вместо да пуснат в сила чара си, и само клатят глави и да се съгласяват с предположенията си тип " нали я виждам бе"
цитирай
26. estrella - Мхм...
15.05.2007 17:46
порочен кръг... Хем красива заради мъжете, хем мъжете се страхуват от тях, хем пък като ги опознаеш въпросните каки, разбираш, че няма какво да си говориш с тях, но продължаваш да се заглеждаш...
цитирай
27. анонимен - za mishkite i horata
15.05.2007 18:23
Gledam gledam i ne vqrvam (na ushite si).Puskam samo za nachalo informaciqta che sum chlen na obsudenata "celeva grupa" - chisto 19 godishna rosna-prqsna. :) Vunshniqt mi vid e dosta prilichen ipredizvikva umerena doza drujeljuben interes v okolnite krugove.Stranno mi e che tova e vijdaneto za men i tezi kato men.Opisanoto mi zvuchi kato nqkoq nauchna fantastika otnasqshta se po-skoro za nechii drug svqt a ne za moq. Vqrno debili i glupaci shte ima vinagi, chalga kulturata razvalq horata i t.n.,NO te ne sa nito osnovnata chast ot naselenieto nito opredelqshtata.Naprotiv smqtam, che segashniq mobilen otvoren otkum informaciq svqt razviva horata kato interesi, socialna guvkavost, jajda za tursene eksperimentirane i red takiva.Neshta, koito trqbva da priznaete sa prisushti imenno na kategoriq 19-23, kogato chovek postavq osnovite na jivota si,graid prioriteti i oformq do golqma stepen osnovnite si shvashtaniq.Kolkoto do mujkite diskusii - pri cqloto mi uvajenie diskusiq "ama verno li tiq jeni naokolo sa tolkova tupi" se podhvashta imenno togava kogato se izcherpqt vsichki onezi temi za "neshtata ot jivota".I tezi obsujdaniq pone spored men sa ne "zashto te sa tolkova ogranicheni" kolkoto "zashto az ne sum dostatuchno neogranichen za da se vijdam s oniq drugite deto imat i sredna porciq mozuk v glavite si".
Kakto i da e - ako tova izobshto predizvikva interesa vi shte vlqza otnovo - zaintriguvahte me - pitaite me. Da rechem che ne sum genii vuiv visshata matematika no po fizika sum dosta silna i oshte poveche po himiq. Interesuvam se ot istoriq na izkustvoto, mountinbike, paraplanerizum, knigi, kotki i t.n. - zapovqdaite.
цитирай
28. estrella - Мила Анонимна 29,
15.05.2007 19:20
в никакъв, ама в никакъв случай не смятам, че ВСИЧКИ в "таргет-групата" са като гореописаните. Аз самата също бях на 23 не много отдавна и също не съм от гореописаните.
Мисълта ми е таква, че ако до преди 5-6 години типове като горния бяха по-скоро героини във вицове и еднократни лошо преживявания за някои приятели, сега чувам масово оплакване от хора, които знаят как да избират обкръжението си. Сигурно защото хората не обичат да се хвалят, а повече да се оплакват, не знам, но фактите в моят свят са такива.
Радвам се, че потвърди мнението ми, че изключения има винаги:)
цитирай
29. анонимен - Tova mi napomnq
15.05.2007 20:05
na kartina.Tezi hora sa tolkova ednotipni che predstavlqvat neshto kato fon. No dori kogato osnovnite tonove i figuri sa sravnitelno dobre izpipani kogato fonut ne e nared kartinata vse pak e grozna.Moje bi imenno zatova se chuvat predimno oplakvaniqta, znam li...
цитирай
30. miuenski - Абе хора...
16.05.2007 12:40
...тя простотията не ходи нито по кучетата, нито по мъжете или жените... тя ходи по ХОРАТА, независимо от пола... темата е безкрайна, но винаги може да бъде умножена*2 т.е. има още една страна... и аз се чудя как може да има мъже, за които Десислава/примерно/ е супер-мега-ултра яка п***а... и говоря за хора на по 20 години... промиване на мозъци е почти всичко в БГ
цитирай
31. borabora - аз мисля, че наистина е важно една ...
16.05.2007 14:42
аз мисля, че наистина е важно една жеа да изглежда добре, аз също съм доста суетна. Но за щастие мога и да говоря и не се надувам..поне не много :))). Това поведение не знам дали идва от годината, в която си роден, но безспорно явно има някаква зависимост. Този тип жени могат да привличат с външния си вид, който е важен, безпорно, но после трябва и още нещо..особена ако мъжа има нещо в главата си (знаете коя :)). Не се задържат много при някой, поне според мен. А и в повечето случаи жертват много в името на това да бъдат с някой, който се отнася с тях като към жена от третия свят, но в замяна плаща разкрасяванията и ремонтите. Всеки избира как да живее и своите приоритети. За щастие на мен за това не ми се налага да правя тежък избор, мога го и сама, нодявам се да са повече тези жени!
цитирай
32. ellesmera - Това се нарича просто човек
01.06.2007 16:10
Можеш и мен да ме броиш в тези брой жени...

Трябва да знаете че не сьм сьгласна с тази статия. Живота ни не тече само около чалгарите все пак. Обществото ни се променя и такива чалгарки, които описваш вече не са мн на брой. Но, трябва да кажа че и аз се дьржа леко студено с мьжете защото те докато не опознаят изцяло жената, винаги пьрво я смятат като предмет..-->Ако толкова мн зяпаш и имаш зальхав вид, едва ли ште ти се усмихвам...нали така ?<<---

Няма ништо лошо в това да спортувам нон-стоп, да се грижа за вьншния си вид и да избирам хората с които общувам. Това се нарича просто човек.
цитирай
33. vrs - kakvo ne vi e nared?! 4eta i se divq ...
02.06.2007 02:03
kakvo ne vi e nared?! 4eta i se divq kak uporito tursite pod vola tele,ami nqma! Vuprosi mnogo zadadohte,a otgovora e mnogo prost-za vseki vlak si ima putnici (tova dori nqkoi ve4e go be6e napisal, no v drug smisul). Imam predvid, 4e Barbita e imalo vinagi, prosto otkakto mahnahme u4ili6tnite uniformi zapo4naha da si li4at pove4e,lo6o nqma. Otno6eniqta muje-jeni,mislq az,sa na pazaren princip-spored turseneto-i predlaganeto, t.e. normalno e vsi4ki da se strmim kum idealna vun6nost-tq prodava.I jenite,v zavedenie,oglejdame po viziq mujete,haide da ne se lujem! A kakvo kazvame kato vidim hubavo momi4e s nisuk i leko pulni4uk muj? 4e go obi4a? 4e e duhovno izvisena i gleda nad vun6nostta mu? Ne! V tiq slu4ai se tirajira mnenieto,4e tq e izpolzva4ka i e s nego ot izgoda(materialna ili druga).Prosto v goreopisaniq slu4ai e naru6en estestveniq zed. Za su6toto naru6enie govori i avtorkata na diskusiqta-qvno neinite priqteli tursqt na gre6noto mqsto.Vuprosnite Barbita si jiveqt mnogo 6tastlivo i pulnocenno sus sebepodobnite se (prototipi na Ken,moje bi) i e normalno pri doseg s razli4na sreda da nqmat temi na razgovor(ne 4e suvsem nqma za kakvo da si govorqt,prosto temite na ediniq ne interesuvat drugiq.Ina4e i Barbi-jenite mogat da govorqt,ne im otnemaite tova izkonno 4ove6ko ka4estvo,molq!). V tozi red na misli,nie-umnite,po-dobrite,ne-Barbi jenite (po va6ite opredeleniq) bihme li imali temi za pulnocenen razgovor s muja-Ken? Ot skromniq mi li4en opit-ne.I fakta,4e izglejda kato ot korica na sp.People ne kompensira tova,luskavata mu kola i markovi drehi-su6to.Ni6to li4no,prosto ne priemam mujut da hodi po-4esto na frizior i manikur ot men......i v zaklu4enie ne si vuobrazqvam,4e toi e "nedostoen" za men,vuprosniq razgovor sus sigurnost e bil su6to tolkova tqgosten i za nego,a az sum mu se vidqla "jena,s koqto edna duma ne moje6 da si kaje6".......vupros na interesi.......za tova mislq 4e problem v ob6testvoto ni nqma,prosto "vsqka jaba trqbva da si znae giola" i da se orientirame pravilno v pazara na vruzkite-da znaem kade da tursim,za6toto az li4no ne raz4itam da sre6tna muja na jivota si v "Sin Sity"....a v sredata v koqto jiveq i komunikiram (universitetska,za protokola) muje Ken i jeni Barbi nqma........
цитирай
34. funkytowel - За разбиране,шанс - 0%
03.06.2007 15:23
Много ми харесва израза "Жените не са създадени да бъдат разбрани.",а и постоянно виждам как те самите не се разбират и вършат глупост след глупост.Радвам се обаче че е така защото ме е страх,че ако разгадая тези нежни същества щях да се откажа от тях и да "мина под дъгата".

Така относно ценносната система на момичетата и момчетата от 0 до 24 години.Вината не е само на радителите или на чалгата,а на обществото като цяло.Ето преди няколко дни в една чалга дискотека,в Благоевград където съм студент,бяха изкарани три 12 годишни момичета.И от тук вапросите какво правят там след 00:00ч защо охраната ги пуска,а защо самите им родители са ги пуснали?Незнам но ако аз имам дете пук особенно момиче не бих си позволил такова нещо.А от една такава случка,но за жалост не е само една,идват и куп други проблеми.Я си представете ситуация в която отива момче на дискотека и там му се мята момиче което изглейда добре разжито от жсякаде ти не се интересуваш от годините защото в заведението достапа за лица под 18 уж е забранен,прекарват една страхотна вечер продължаваща с нещо повече от целувка и след 3 дни на вратата на момчето чукат гневния баща на моммичето и чичко полицай(в по-добрия вариант)защото тя е била на 13 и сега твурди,че е насилена.
цитирай
35. eenchev - Ако те самите можеха да се разберат...
18.06.2007 20:40
и ние щяхме да ги разберем. Гореспоменатия "тип" жени за краткост ще наричам кифли. И като се замисля това определение не е просто тийнейджърска мъдрост, а може би най-точната дума, която би могла да се употреби в случая. Радвам се, че успях да се науча да различавам въпросните кифли от красивите момичета. Не че е нещо трудно постижимо, но не винаги си даваме сметка за това, че винаги има изключения. Откакто придобих това умение кифли не заглеждам, колкото и да привличат погледа, защото знам какво ще видя в лицето... Имам си и една мечта - да срещна красиво момиче, с което да мога да говоря... защото в противен случай връзката между двама човека губи смисъл.
цитирай
36. natali60 - към Енчо
18.06.2007 21:50
Красиви момичета - много! Всяко момиче е красиво, просто защото е младо, нали?
Но одухотворените са малко - щом си се научил да ги различаваш - това е! :))))
цитирай
37. abused - !
21.06.2007 15:38
Ще за почна от далеч. Имам приятелка, която е красива и мога да разговарям с нея (неограничено време и чесно казано съм касметлия)
проблема при тази група е че са обзети от мания за пари коли дрехи без никаква ценностна система искат да карат BMW или нещо от сорта без да имат един ден трудов стаж ,но тъй като нямат желание да работят по лесния начин е да слушат чалга и да се залепят към някой който има бмв и пари ( той също трябва да е мега тъп за да живее с такава жена)
та това е проблема според мен!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estrella
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3697849
Постинги: 706
Коментари: 5217
Гласове: 16915