Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
17.11.2011 08:38 - Колко е лесно да правиш прогнози
Автор: estrella Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4820 Коментари: 0 Гласове:
2



От известно време насам медиите са се превърнали в трибуна на всякакви знайни и незнайни специалисти, които вещаят (забележете - все едно гледат на боб), крахът, крят, сривът, имплозията, срутването, свиването, изчезването, заличаването и т.н на каквото се сетите - държави, икономики, пазари, валути, правителства.

Насажда се едно усещане, че нищо не зависи от хората - дори от онези, които управляват и взимат решения, дори от "сивите кардинали", ако приемем изобщо, че такива има.

Излиза, че всичко зависи от "настроението на пазарите", "историческата предопределеност" и прочее удобни извънчовешки сили, които изглеждат доста своенравни.

Ако човек слуша анализ на пазарите, ще рече, че те са жива, отделна сила, която действа самостоятелно, плаши се от лоши новини, подскача при радостни, замира,  тръгва надолу или плавно нагоре...изобщо - ще рече човек жив живеничък Пазар с поведение на жена в цикъл.

Кризата сама по себе  си също е жив организъм, който идва, отива си, заразява нови и нови пазари, влошава се, после се подобрява - изобщо расте и просперира сама, а ние всички чакаме да видим какво ще направи ТЯ.

Всички говорят така, сякаш бъдещите случки не зависят от сегашните действия на всички нас. Сякаш зависят от извънземни сили, които ще решат бъдещето ни, а ние със страх трябва да очакваме съдбата си като животни на заколение.

Като добавим към това и пускането на слухове, манипулативни репортажи и откровени измишльотини по "новините", като нищо ще видим на какво му се вика "самосбъдващо се пророчество" - колкото повече казваме, че сме зле, толкова по-зле ще бъдем.

А истината е, че всичко може да се оправи с яко бачкане, малко мисъл и трезви решения. И съм сигурна, че те ще се вземат, както вече виждаме да става в Италия и Гърция.

Колкото до анализаторите, всеки път ми идва да им извикам - а вие какво бихте направили? А вие с какво помогнахте  тази ситуация да не се случи? Защо не отидете и не работите за случването на нещата, а стоите  удобно отстрани и гледате как някой друг греши за сметка на цял континент?





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: estrella
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3716391
Постинги: 706
Коментари: 5217
Гласове: 16915